Werkwijze

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dat is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen.

Het beste is dat u eventuele wensen van te voren telefonisch kenbaar maakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen uw hond in de trimsalon dan mee en zetten hem dan op de trimtafel. Dat zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel.
Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.

De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd (wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond afhankelijk van het vachttype getrimd.
Indien uw hond gewassen wordt zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem op komen halen.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, Zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen.
Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het “gevoel”.

En ..... u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen, hoe mooi hij geworden is!
Want uw hond is altijd de mooiste…!

*bron: ABHB*