Naar de trimsalon

Wat u zelf kunt doen:

Dagelijks onderhoud is de taak van de “baas” u kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. De hond leert dan de kam en/of borstel te accepteren. Kom rustig langs voor advies welke kam of borstel u het beste voor uw viervoeter kunt gebruiken. Vanaf inenting kan er al een puppytrim worden gegeven. Wacht niet te lang met afspreken,vaak is er een wachttijd en…..vergeet Uw afspraak niet.

Uw salon heeft tijd voor u gereserveerd!

Waarom naar de trimsalon?

Een regelmatig bezoek is aan te raden. Ook kruisingen en kortharige kunnen verschrikkelijk verharen (afhankelijk van de vacht).Trimmen houdt in:

Scheren- knippen- uitdunnen- plukken- strippen- wassen- kammen- en/ of borstelen.

Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er in de natuur geen honden voorkomen. Bij een trimbeurt hoort ook het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels,verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren.

Hoe vaak naar de trimsalon?

Een paar voorbeelden:

  • Poedelvachten : 4-8 maal per jaar
  • Ruwharige vachten : 2-4 maal per jaar
  • Spanielvachten : 4-6 maal per jaar

Als u bedenkt hoeveel uren aan uw hond wordt gewerkt, zal de prijs van het trimmen u meevallen. Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt.

Wij hopen uw hond spoedig in onze trimsalon te mogen begroeten!

*N.B. Tips en voorbeelden afkomstig uit de brochure “ Omdat Uw hond het waard is…” van het ABHB (Algemene Belangenvereniging Hondentoiletteer Bedrijf).